Πληκτρολογείστε εδώ για αναζήτηση

ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ

ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

δομικό στοιχείο από πορομπετόν. Είναι ελαφρύτερο από το συνηθισμένο τούβλο με ικανή θλιπτική αντοχή και καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Παράγεται σε διαστάσεις 60 Χ 25 εκ. (μήκος Χ ύψος) και σε πάχη από 5 έως 30εκ. (ανά 5εκ.). Ζυγίζει περίπου 600 κιλά / μ³. Αποβάλλει δύσκολα την υγρασία που θα απορροφήσει. Το είδος του υλικού αυτού έχει γενικά συντελεστή θερμοαγωγιμότητας περίπου λ= 0,11 k(W/mK).
Αναπτύχθηκε από τον Σουηδό αρχιτέκτονα Johan Axel Eriksson, ενώ η ευρεσιτεχνία του κατοχυρώθηκε το 1924. Ο Eriksson αναζητούσε ένα δομικό υλικό, το οποίο θα διέθετε ιδιότητες θερμομόνωσης ίδιες με εκείνες του ξύλου και συμπαγή δομή.

Κατόρθωσε να παράγει ένα εξαιρετικά πορώδες υλικό από τσιμέντο, χαλαζία, άσβεστο και νερό. Αυτά τα φυσικά υλικά υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στη φύση.

Αυτές οι πρώτες ύλες υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να παραχθεί ένα δομικό υλικό με πολυάριθμες κυψέλες αέρα: το πορομπετόν.

Το τελικό προϊόν προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση έναντι υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, χαμηλά βάρη στην οικοδομή, ευκολία στην χρήση και οικονομία. Επίσης συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα πορομπετόν εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες ποιότητας της σύγχρονης κατασκευής. Δεν παράγονται ρύποι ούτε επιβλαβή απόβλητα κατά τη διαδικασία παραγωγής και δεν υπάρχει απώλεια πολύτιμων πρώτων υλών. Η παραγωγική μέθοδος απαιτεί μικρές ποσότητες ενέργειας, καθώς η ατμοεπεξεργασία διενεργείται σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα υπολείμματα από τη παραγωγή μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν, καθιστώντας τα πορομπετόν για άλλη μια φορά ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον δομικό υλικό.

ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ